Inhaken met Game of Thrones

Kijk jij ook graag naar Game of Thrones (GOT)? Ik zeker! Ik kijk echt van alles: van GOT, afgeladen met zombies en draken, tot Stranger Things, vol sciencefiction en zoete horror, tot (en met) onze eigen Oranje Leeuwinnen. Ik kijk het ook vooral nú, omdat het op dit moment relevant is.

Het hier en nu is voor merken ook belangrijk. Die moeten ‘relevant zijn’. Zo bedacht ik voor Albert Heijn onderstaande inhaker die goed matcht bij het GOT-sentiment en met een van de meest besproken versproducten allertijden: dé avocado.

Inhaker GOT Albert Heijn

Relevante inhaker

Dankzij het snelle schakelen tussen Appie, Boomerang Agency en Studio Eigenzin stond deze inhaker binnen 24 uur live. Voor de GOT-kijker was het een relevante inhaker die gekoppeld kon worden aan de betreffende aflevering, en voor alle mensen die de serie een beetje kennen (of nog moeten zien) was het een duidelijk haakje met de serie of het product. Omdat GOT op dit moment top of mind is bij veel consumenten (een actueel thema) is er meer aandacht voor deze content dan normaal.

Wist je dat: inhakers gemiddeld drie keer vaker worden gedeeld dan niet-inhakers?

Webcare on fire

Een inhaker werkt vaak nóg beter in combinatie met een gevat en snel webcare-team. In het webcare-team van Albert Heijn stonden een paar scherpe grappenmakers in de basis. Op deze manier kreeg ook het engagement een boost. Adformatie en The Best Social Media waagden er een artikel aan: www.adformatie.nl


Op welk moment moet je inhaken?

Of het nu gaat om een inkoppertje tijdens een WK, het inzetten van een jankende gitaarsolo of het plaatsen van een gevatte inhaker: timing is key! Een resultaat uit het onderzoek ‘Inhaken met social media’ (2018) was dat een inhaker die terugblikt op een moment meer reacties oplevert dan een inhaker die vooruitblikt. Tegelijkertijd wil je als merk natuurlijk graag de eerste zijn en zeker niet te laat komen met een al snel oude woordgrap. Het devies is dus: niet te vroeg, niet te laat, maar op tijd!

Moment inhaker

Bron: Waardenburg, T en Mazerant, K. (2018). Inhaken met social media


Freelance social-mediadesigner

Ik ben gek op merken die het randje durven op te zoeken, die een flauwe woordgrap op waarde kunnen schatten en bij wie de tone of voice expres niet al te serieus wordt genomen. Is je merk ook toe aan een relevante inhaker? Copy koffie doen?

Plaats een reactie