Inhakers zonder contentkalender

Stond het WK ook op jouw contentkalender? Bij mij wel. Ik volgde Brazilië een beetje. Jarenlang voetbalde ik als kind in het Braziliaanse shirtje van de ‘echte’ Ronaldo. Uren oefenen op de ‘schaar’ en dan scoren met een puntertje. Ook nu nog, als Brazilië moet voetballen, denk ik terug aan het fenomeen Ronaldo, maar er zijn onontkoombaar ook nieuwe sterren ‘opgestaan’. Wat was jouw favoriete voetballer?Toch liep het dit WK een beetje anders voor de huidige ster van Brazilië: Neymar, de belofte, viel tegen. Hij was niet helemaal in zijn nopjes, zal ik maar zeggen. Een beetje flauw, ik weet het, maar hij rolde het halve toernooi over de grond en kreeg er op social media dan ook goed van langs.

Waarom ik dit vertel? Nou, elke week maakt verzekeringmaatschappij Reaal een tegeltje met daarop relevante wijsheden, quotes en gezegdes. Een paar van die tegeltjes mocht ik bedenken. En ik was blij dat ik een stukje van ‘de belofte’ Neymar had gezien.

Inhakers-WK-contentkalender
Inhakers-WK-contentkalender

Natuurlijk staat het WK op de contentkalender van iedere marketeer. Als je dan ook nog kunt inhaken op een (real time) gebeurtenis tijdens het WK (in plaats van een geplande WK-post te plaatsen) maakt een inhaker de content een stuk relevanter.

Relevante content schiet je soms gewoon te binnen, maar niet altijd. Daarom hier een paar tips om de bovenkamer (a.k.a. het hoofdkwartier) op weg te helpen.

10 tips die je kunnen helpen bij contentcreatie

  1. Check de trending topics op Twitter.
  2. Timing is key. Dus geen 9-tot-5-mentaliteit. Je moet erbij blijven.
  3. Maak zoveel mogelijk flauwe woordgrappen op een dag.
  4. Kijk regelmatig naar programma’s met hoge kijkcijfers of naar de hoogtepunten.
  5. Houd rekening met de tone of voice van een merk of organisatie.
  6. Probeer op een positieve manier in te haken.
  7. Maak een contentkalender op basis van vaste momenten en voorspellingen.
  8. Denk in clichés maar geef ze altijd een twist.
  9. Ga op zoek naar sterke associaties (een hart = houden van)
  10. Verzamel het beeldmateriaal van je merk in één map (soms leidt de vormtaal tot een idee!)

Inhaken is van alle tijden en niet exclusief iets voor social media. Tijdens de Pokémon Go-hype bedacht ik bijvoorbeeld dit reclamebord voor Kruidvat. Het ontwerp stond langs de langs de A50 op een groot bord.

Inhaker Pokémon print

Plaats een reactie