Logo- en huisstijl-ontwikkeling.

Ontwerper voor merken
die willen shinen.

Logo Ontwerp

(Re)branding

Ik help bedrijven begrijpen wat ze precies willen uitstralen. Want pas dán kun je je onderscheiden van de concurrentie. En je professioneel presenteren op social media, in buitenreclame en in alle mogelijke vormen van visuele communicatie.
Waar ik je zoal mee kan helpen? Nou, hiermee bijvoorbeeld:

✓ Je (ver)oude(rde) logo of huisstijl opfrissen.

✓ Je visuele uitstraling concurrentie-proof maken.

✓ Je merk digitaliseren, zodat je de ‘online’ wereld ook op social media aankan.

✓ Een nieuwe visuele identiteit ontwikkelen na een fusie, overname, splitsing of bij de start van een nieuw bedrijf.

✓ Je merkarchitectuur vereenvoudigen.

Professionele branding waarmee je opvalt tussen de concurrentie.

Strategisch design

Niet trots op je online imago? Misschien is het dan tijd om je onderneming klaar te maken voor de toekomst. Hoe? Met een nieuwe, frisse identiteit en een professionele huisstijl. Martijn helpt je daarbij. In 4 stappen naar een onderscheidende visuele identiteit.

Werkwijze grafische identiteit

Stap 1 is de merksessie. In deze eerste brainstormsessie gaan we samen op zoek naar de kern van jullie business. Het is een gesprek, interview en creatief proces waarbij het niet erg is als we de antwoorden op vragen nog niet helemaal scherp krijgen.
We zoeken antwoorden op vragen zoals: hoe wil je gezien worden door je doelgroep en mogelijke werknemers? Welke resultaten verwacht je te behalen met de nieuwe grafische identiteit? Van welke merken zijn jullie zelf fan? In dit eerste gesprek zetten we samen de eerste stappen naar wat jouw merk moet uitstralen om jouw ideale klant aan te trekken. Dit is het vertrekpunt voor een nieuwe grafische identiteit.
Wat mag je verwachten?
• Praten en tot de kern komen
• Een uitgebreide vragenlijst
• Kijken naar concurrenten
• Brainstorm
Met de heldere vertrekpunten uit onze merksessie in de hand, ga ik aan de slag met stap 2: het creëren van een gepolijst ontwerp. Dit doe ik altijd met onze 3 randvoorwaarden voor een grafische identiteit: toekomstbestendig, consistent en onderscheidend. De uitkomsten van onze merksessie worden uiteindelijk gegoten in 2 concept-merkidentiteiten. Deze ontwerpen sluiten aan bij de doelstellingen en doelgroep die in stap 1 zijn besproken. Je krijgt de logo-concepten altijd gepresenteerd in combinatie met een kleurenpallet, passende typografie en sterke vormentaal. Zo werken we samen aan een consistente grafische identiteit.
Neem de ontwerpen gerust mee naar huis of naar je meeting, en maak een weloverwogen keuze. Houd in je achterhoofd dat ik tijdens het ontwerpen uiteraard rekening houd met jullie persoonlijke smaak. En belangrijker: met die van jullie doelgroep.
Martijn houdt rekening met:
• De doelgroep en doelstelling
• Schaalbaarheid (een responsive logo)
• De juiste kleuren (emotie + usability)
• Typografie en hiërarchie

Wat je mag verwachten?
• Een presentatie van 2 merkconcepten
• Een costum kleurenpalet
• 1 of 2 fonts voor jouw merk
• 2 correctierondes
Een keuze gemaakt? Super! Dan is het tijd voor stap 3: ik ga het gekozen ontwerp aanscherpen en de details perfectioneren. Waar je dan aan moet denken? Aan het kernen van de letters bijvoorbeeld. Maar ook aan het bepalen van de kleurcodes en, niet onbelangrijk, het verbeteren van de copy.
Wat je mag verwachten?
• Kernen van het logo
• Vaststellen van de kleurcodes
• Schaalbaar ontwerp
• Copy-copy
Bijna klaar. Alleen stap 4 nog. Nu alles is uitgewerkt en goedgekeurd stuur ik jullie digitaal alle ontwerpen die je nodig hebt om het merk te lanceren. Dit zijn: de lettertypes, kleurcodes en het logo. Die krijg je in de formaten die je nodig hebt om online en (mogelijk) offline te kunnen knallen. Gewapend met de juiste brand assets is je merk nu klaar om voor consistente en professionele marketing.
Trouwens, bij het opleveren van een nieuwe grafische identiteit krijg je altijd ook een duidelijke brandguide (ook wel een merkgids ). Deze gids bevat richtlijnen en handvatten om alle elementen en assets op de juiste manier te gebruiken. Zo kun je professioneel en consistent blijven communiceren.
Wat je mag verwachten?
• Vector, .png, .jpg
• Fonts
• Brandguide

Services

Social

Contentcreatie
Copywriting
Oneliners
Inhakers
Campagnevormgeving
Facebook
Instagram
Linkedin

Design

Grafisch ontwerp
Logo
Huisstijl
Visuele identiteit
Webdesign
Visuele communicatie
Drukwerk
Signing

Fotografie

Fotografie op locatie
Beeldbewerking
Social content Evenementenfotografie
Bedrijfsfotografie
Verticale content
Adobe Photoshop
Instagram content

Ervaringen van opdrachtgevers

“Martijn is mijn first-call bij emergencies! Snel, to the point, betaalbaar en hij levert. Dat zouden meer mensen moeten doen ;-).”

Sascha Visser
— Fish to Fish Media

“Fijne samenwerking. Reageert supersnel op onze feedback en levert mooi materiaal aan. Dank Martijn.”

NS Sociale media
— Nederlands Spoorwegen

“Martijn is niet alleen creatief maar ook een fijn persoon om mee samen te werken. Wij zijn zeer tevreden met ons logo en met onze huisstijl. Martijn kunnen wij u aanbevelen.”

Frank van den Bergh   
— Wereldwinkel

Martijn Rothuizen

Een professionele huisstijl of (re)branding nodig?

Maak een sterke eerste indruk met een logo- en huisstijlontwerp waar je trots op bent.