Opdrachtgever:
Wijnkoperij Meijrink

Disciplines:
Branding, logo design,
grafische identiteit, huisstijl, brandguide

Jaar:
2021

Rebranding Wijnkoperij Meijrink

Bij Wijnkoperij Meijrink ben je aan het juiste adres voor een frisse rosé, heerlijke rode wijn of een fijne wijn-workshop. Wijnkoperij Meijrink is te vinden in Velp aan de Rozendaalselaan. Peter Meijrink is de passievolle ondernemer achter de wijnkoperij, die zich in het bijzonder richt op (h)eerlijke, biologische en unieke wijnen.

Mijn uitdaging was om voor Meijrink een heldere en stijlvolle visuele identiteit te ontwikkelen die Peters goede smaak onderstreept. Het doel? Velpenaren, Rozendaalers en wijnliefhebbers van buiten te laten binnenstappen in de wereld van vinoloog Peter Meijrink.

Rebranding Wijnkoperij Meijrink

Plan de Champagne

Wijnkoperij Meijrink is onderdeel van de Sauter Wijnen-familie. Al bijna tien jaar vaart de Peters wijnkoperij onder de vlag van Sauter. Nu was het moment aangebroken om óók onder eigen vaandel te gaan varen. Het was zoeken naar een design dat het oude eer aandoet en tegelijkertijd het persoonlijke merk van Peter omarmt. Ik ontwikkelde een nieuwe identiteit met een helder logo en stijlvolle typografie. Het symbool refereert duidelijk naar flessen wijn; duidelijk genoeg voor de lokale passant en toch zo gestileerd dat het wegblijft bij een illustratie. Het logo is dynamisch en onderscheidend maar helder in zijn eenvoud.

Vlaggen
Raamstickers
Logo design

Martijn heeft een mooi portfolio, communiceert snel en is ook nog eens in de buurt. Zijn diensten hebben mij een mooi nieuwe logo opgeleverd, afgestemd op mijn wensen. Ik heb de samenwerking als prettig en professioneel ervaren.

Peter Meijrink
Eigenaar Wijnkoperij Meijrink

Goede branding moet rijpen

De nieuwe identiteit is eenvoudig genoeg om effectief te zijn in traditionele toepassingen, zoals visitekaartjes en wijnfleskisten, maar ook in de digitale toepassingen. Ik begreep dat zure wijn met de jaren beter wordt. Een echt sterk logo is daarentegen tijdloos. De ‘kist’ met een smaakvol logo in combinatie met een heldere brandguide kun je op ieder moment openen. Zo is Wijnkoperij Meijrink klaar voor de volgende tien jaar, met consistente en kwalitatieve branding die zorgt voor herkenning en vertrouwen bij bestaande en nieuwe klanten.

Brandguide Wijnkoperij Meijrink

Tijd om te shinen

Benieuwd hoe ik jouw product, merk of bedrijf naar een volgende level kan brengen met een rebranding? Stuur gerust een mailtje. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.