Opdrachtgever:
VenFeld

Disciplines:
Rebranding, logo design,
webdesign, huisstijl, brandguide

Jaar:
2021

Rebranding VenFeld

VenFeld is een ervaren aanbieder van duurzame energieoplossingen, met de zon – onze oneindige energiebron – als basis. VenFeld helpt bedrijven, instellingen en overheden bij het ontwikkelen én realiseren van energiebesparingen op warmte en koeling. VenFeld levert slimme en innovatieve oplossingen, zoals Virtu (zonnethermie), SuproCooling (koeling) en Bluedec.

Mijn uitdaging was om voor VenFeld een energieke, nieuwe en toegankelijke visuele identiteit te ontwikkelen die hun groene missie onderstreept. Het doel? Bedrijven, instellingen en overheden warm maken voor de wereld van zonne-energie. Cool toch?

Rebranding VenFeld

Een zonnige metamorfose

De oude huisstijl van VenFeld had geen eenduidige uitstraling. Het had een duidelijk stijlsysteem nodig om de losse onderdelen bij elkaar te brengen. Als stralend middelpunt hebben we gekozen voor de zon, die warmte en toegankelijkheid uitstraalt. De kleur geel uit het oude logo is gebleven. Geel past immers goed bij de nieuwe, energieke identiteit en doet tegelijkertijd recht aan het verleden. We hebben de gele kleur nu gecombineerd met een blauw-paarse kleur die dichtbij de kleur van zonnepanelen komt. Zo ontstond een sterke combinatie die vertrouwen en helderheid uitstraalt. Het nieuwe logo is een herhaling van de letter V, gestileerd in de ronde vorm van de zon.

Behalve een nieuw logo en een opgefriste, heldere huisstijl, gaf ik ook de website een volledige metamorfose. Samen met Elonisas. Het ontwerp en de brandguide zijn opgeleverd in Figma voor een soepele, technische realisatie.

Logo redesign
Logo ontwerp VenFeld
Logomark

Gestapeld logo
Webdesign
Social Media VenFeld

Wat is de reden dat jullie mij hebben ingeschakeld?

VenFeld is actief in de wereld van duurzame energie oplossingen, waardoor wij ons ook bewegen in kringen van installateurs, architecten en ingenieurs. Een wereld die niet per se gepaard gaat met veel franje tussen de projectplannen, budgetberekeningen en werken op locaties. Dat wilden wij als VenFeld doorbreken, door het realiseren van een eigentijds logo, dat recht doet aan onze activiteiten. Een verder te laden merk, dat herkenning gaat genieten bij onze businesspartners en (potentiële) afnemers.  

Als je dan gaat zoeken naar wie ons daarbij kan helpen, dan luister je goed naar netwerkrelaties. De naam ‘Martijn’ kwam regelmatig voorbij. Wij dachten: vast geen toeval. En zo was er een nieuwe samenwerking geboren.

Wat heeft mijn dienst jullie opgeleverd?

Onze samenwerking begon met veel kritische vragen. We werden echt gechallenged op de inhoud en het ‘waarom’ van onze organisatie. Hoe zich dat vervolgens vertaalt in bijpassende kleuren, is iets dat ‘het geheim van het creatieve proces van de kunstenaar’ mag heten. Maar de uitkomst sprak ons aan. Het brandbook dat Martijn heeft opgeleverd, spreekt voor zich.

Hoe hebben jullie de samenwerking ervaren?

De samenwerking was en is erg prettig en gezellig. Martijn komt zijn afspraken correct na, is pro actief en koppelt niet altijd een uurprijs aan iets dat hij doet. Wat erg gewaardeerd werd is dat de liefde voor zijn vak op een zeker moment de doorslag gaf, toen we voor een van onze producten een passend logo zochten en wilden putten uit eerdere concepten. ‘Om niet’ kwam Martijn toen met een beter voorstel. Zo profileert Martijn zich als iemand die naast je staat om samen te gaan voor het beste resultaat. Fijn en in die zin aan te bevelen voor elke organisatie die voor een vergelijkbare uitdaging staat.

Jan-Willem Onink
Managing Director VenFeld

Future-proof branding

Omdat VenFeld beweegt in een groeimarkt was er een heldere brandguide een must. Met heldere regels en beschreven toepassingen. Waarom? Om te laten zien hoe de identiteit het best toegepast kan worden: nu én in de toekomst. Zo kan VenFeld eenvoudig intern en extern consistente en kwalitatieve branding ontwikkelen die leidt tot herkenning en vertrouwen. Bij bestaande samenwerkingspartners en klanten, maar ook bij nieuwe! Het webdesign sluit nu aan op de nieuwe visuele identiteit en houdt rekening met de meeste recente UX-trends rondom gebruiksvriendelijkheid. Kortom: tijd om te shinen!

Tijd om te shinen

Benieuwd hoe ik jouw product, merk of bedrijf naar een volgende level kan brengen met een rebranding? Stuur gerust een mailtje. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.