Opdrachtgever:
Triple-9

Disciplines:
Rebranding, logo design,
UX design (app)

Jaar:
2020 – 2021

Rebranding Lyfo

Voor een bijzondere speler op de markt van mobiele communicatie, ontwikkelde ik een nieuwe merkidentiteit. Lyfo is een puur Nederlands bedrijf en bedient (mobiele) operators en ICT-dienstverleners die klanten ondersteunen met missie en bedrijf kritische communicatie en applicaties. De oude visuele identiteit van Lyfo en zijn producten was versnipperd en toe aan een nieuwe en eenduidige ‘jas’.

Naast het nieuwe logo en een opgepimpte, passende huisstijl gaf ik ook de Lyfo.net app een heuse metamorfose. Het ontwerp sluit nu naadloos aan op de nieuwe visuele identiteit en houdt rekening met de meeste recent UX-trends rondom gebruiksvriendelijkheid. Het ontwerp en de brandguide is opgeleverd in Figma voor een soepele technische realisatie.

Rebranding Lyfo
Lyfo Brand Family

Simpel, strak logo en metamorfose

Het nieuwe Lyfo logo is een evolutie geworden van het idee van een wifi-teken, maar dan gedestilleerd zodat het als eenvoudig pictogram kan werken, en gecombineerd met drie cursieve lijnen. De lijnen en het wifi-teken vormen samen de letter L van Lyfo.

Logo ontwerp Lyfo.NET
Logomark
App icoon

App design Lyfo.net

Lyfo.NET is een bijzonder product van Lyfo. Het is een unieke applicatie in de softwarebranche die onze kijk op verbinding verandert. Met Lyfo.NET is het namelijk mogelijk om automatisch toegang te krijgen tot vrijwel alle beschikbare 4G- en 5G-netwerken op een bepaalde locatie. Een nuttige tool voor overheidsdiensten en eigenlijk iedereen die altijd in verbinding moet staan.

Mijn uitdaging was om voor deze unieke Windows- en Android-applicatie een onderscheidend symbool te ontwikkelen. Een icoon met een moderne betrouwbare uitstraling. En geoptimaliseerd voor zowel de app als voor gedrukte media, websites en sociale media.

Lyfo App Design
UX App Design

Wat heeft onze samenwerking opgeleverd?

Om te beginnen een spiegel, doorvragen en echt willen begrijpen. Daarnaast een zekere dosis enthousiasme wat aanstekelijk werkt en uitnodigt om wat dieper te kijken waarom we nu doen wat we aan het doen zijn.

De samenwerking was dramatisch prettig… 😉 Martijn zijn open houding en dan een vertaalslag weten te maken naar huisstijl en productlogo’s ongelooflijk goed en dat ook nog onder de nodige tijdsdruk. We kijken uit naar een prettige samenwerking ook in 2021!

Maurits Zandbergen
CEO Triple-9

Naadloze branding

Lyfo kan nu, gewapend met een brandguide, een consistent uiterlijk doorvoeren binnen alle sub-merken van Lyfo, zoals Lyfo.SIM en Lyfo.Connect: diensten die toegang verlenen tot de mobiele netwerken van onder andere KPN, Vodafone en T-Mobile. Doordat we samen een welomschreven huisstijlrichtlijnen hebben opgesteld, is inzichtelijk gemaakt hoe het Lyfo-symbool ook naadloos kan worden toegepast op de andere producten.
Zo help ik merken bij het ontwikkelen van consistente en kwalitatieve branding die zorgt voor herkenning en vertrouwen bij potentiële klanten.

Brand Guide Lyfo

Tijd om te shinen

Benieuwd hoe ik jouw product, merk of bedrijf naar een volgende level kan brengen met een rebranding? Stuur gerust een mailtje. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.