Opdrachtgever:
Coop Supermarkten

Disciplines:
concept, contentcreatie, inhakers, social branding, beeldbewerking

Jaar:
2020 – heden

Inhaken met Coop

Met ruim 300 supermarkten is Coop een begrip in het Nederlandse straatbeeld. Coop was op zoek naar een bureau dat goede inhakers kon bedenken voor Facebook en Instagram.
De vraag aan mij was om relevante content te ontwikkelen en daarmee te juiste toon te raken bij de doelgroep van de supermarktketen. En om naast geplande content ook vooral in te haken op  onvoorspelbare gebeurtenissen om zo meer interactie te genereren en volgens en andere media te prikkelen.

Inhaker Prinsjesdag

Copy-copy en timing

Coop Supermarkten toont lef en speelt in op de actualiteiten. Daarom bedachten we inhakers over de invloed van het coronavirus op het sluiten van de sportscholen (1), over de Amerikaanse verkiezingen tussen Trump en Biden (2) en over razende storm Francis (3). Uiteraard met een herkenbare en heldere vormgeving die past binnen de look en feel van Coop en naast alle bestaande, smaakvolle campagnecontent. De nieuwe inhakers passen op humoristische wijze naadloos in de huidige contentmix.

Inhaker Corona (sluiten sportscholen)
Inhaker Amerika Trump Biden
Inhaker Storm Francis
Inhaker Vaderdag 2021
Inhaker Vaderdag 2021
Inhaker Hittep(l)an | Coop Supermarkten
Inhaker Oranje – Mexico
Inhaker Zomer
Inhaker Prinsjesdag
Inhaker Blue Monday

Wat heeft onze samenwerking opgeleverd?

Uit onze online comfortzone treden met grappige actuele content waardoor we dus ook een bredere doelgroep bereiken. Wij ervaren de samenwerking als zeer prettig. Je denkt mee en vooruit en we hebben een fijne werkflow gevonden hierin. We kijken uit naar de toffe inhakers die de toekomst ons zal brengen. 😊

Marilyn Oxenaar
Social Media Marketeer Coop

Inhaker 1 April
Inhaker Sneeuw
Inhaker Moederdag
Inhaker Olympische Spelen
Inhaker EK Engeland
Inhaker Zomer en muggen

Relevant op social media

In een always-on WhatsAppgroep met Marilyn Oxenaar en Chantal Koolhout schakelen we snel over relevante onderwerpen en concepten. Zo zijn we tot een reeks scherpe inhakers gekomen. Een aantal van die inhakers kreeg media-aandacht op onder andere The Best Social Media en Adformatie en werd door Coosto opgenomen in de lijst van 100 inhakers: voorbeelden ter inspiratie voor iedere organisatie. Ik help merken graag zoeken naar herkenbare momenten en vinden van sterke inhakers die meer verbinding creëren en het (organische) bereik laten stijgen.

Tijd om te shinen

Ben je er klaar voor je tijdlijn eens even flink op te poetsen? Plan een gratis intake!